Receptbank

Vegan

Det är varmt just nu!

Just nu är det varmt ute, det kan vi nog vara överens om? Utan att skriva en hel roman så skriver jag en halv om sådant som kan inspirera med några nyckelord, tips på lösningar och knep. Sök bland mina recept här eller på instagram, mycket av det jag nämner här nere finns där. Annars… Fortsätt läsa Det är varmt just nu!

Annonser
Vegan

Risottobullar med salsa & kikärtssallad

Idag kommer tre recept i ett blogginlägg - de går givetvis att äta separat också. Anledningen till att de kommer samlade här idag är för att rätten är en del av min tanke angående sommarmat som presenterades idag på P4 Gävleborg. När det är varmt ute känns det kanske tungt att äta varmt mat, eller… Fortsätt läsa Risottobullar med salsa & kikärtssallad

Vegan

Asiatisk nudelsallad

Vill ni ha en rätt som kan stå i kylen och passar som bas i en sallad eller tillbehör nu i värmen - då rekommenderar jag starkt den här nudelsalladen. Så gott och så enkelt! Asiatisk nudelsallad 2 block glasnudlar 6 bitar sushiingefära (inlagd) 1 msk torrostade sesamfrön 3 msk tamarisoja Koka upp vatten och… Fortsätt läsa Asiatisk nudelsallad

Vegan

Paella med kronärtskockshjärtan och vita bönor

Ingenting får mig att förflytta mig i tankarna så mycket som med kryddor och minnen från mat. Det behöver inte ens vara mina egna minnen, utan även matens historia eller min närhets varma / roliga berättelser om svunnen tid när just den här rätten intogs, de här dofterna kändes, grödor skördades. Mat binder samman. I… Fortsätt läsa Paella med kronärtskockshjärtan och vita bönor

Vegan

Snickersproteinbars

De är så enkla, så goda och så lagomt perfekta. Och SNICKERS. Behöver jag egentligen säga mer? Våga prova andra varianter med. Uteslut jordnötssmör om du är allergisk, lägg till två extra dadlar och en nypa salt. Prova ett annat proteinpulver. Jag brukar göra dessa med mitt favvis med smak av banan också.🍌🍫 älskar jag!… Fortsätt läsa Snickersproteinbars

Jul, Vegan

Veganskt julbord

Julmat julmat julmat. Det enda mitt huvud tänker på just nu. Skulle vilja äta varje middag i december som ett julbord, få välja och njuta. Och mysa. Givetvis vill jag dela med mig av mina favoriter. Glutenfria och veganska såklart. 🌱 Så här kommer några klassiska, och kanske oklassiska tips som är fina till julfirandet!… Fortsätt läsa Veganskt julbord

Jul, Vegan

Grönkålssallad

Så god sallad med fänkål, apelsin, grönkål och granatäpple. Den passar perfekt på julbordet för att lätta upp allt det tunga som också äts i dagar. Eller i mitt fall - nästan hela december.. Bitar av äpple och kanel gör den extra god! Grönkålssallad med fänkål och äpple Grönkål 1/2 fänkål 1/2 granatäpple 2 äpplen… Fortsätt läsa Grönkålssallad

Jul, Vegan

Glutenfria och veganska JULk*ttBULLAR

Här kommer ännu ett litet julbordsrecept. Två versioner av glutenfria och veganska JULk*ttBULLAR 🎄 en mer klassisk variant och en med en twist. För att jag helt enkelt inte kan låta bli att röra om liite i det traditionella. Självklart klarar vi oss utan bullar med varken fågel, ko, gris eller fisk. Och behöver en… Fortsätt läsa Glutenfria och veganska JULk*ttBULLAR

Jul, Vegan

Grönkålspaj

Grönkål - oh vad jag älskar grönkål. Och paj. Det är en himla fin kombo! Att toppa den med valnötter ger den pricken över i - och den är också så enkel att göra. Grönkålspaj med valnötter 175 C Pajdeg 4 dl havremjöl (glutenfritt) 1/2 dl potatismjöl 1 msk fiberhusk 2 msk olja 1 1/2… Fortsätt läsa Grönkålspaj

Jul, Vegan

Ugnsbakad brysselkål med hasselnötter

Den här lilla kålen är ett måste på julbordet tycker jag. Den är god att äta både färsk som tillagad, och just den här rätten med både päron och fänkål är perfekt och fresht tillsammans med mer tyngre rätter. Gratinerad brysselkål med hasselnötter 175 C 500 g brysselkål 2 fasta päron 1/2 fänkål 1 medelstor… Fortsätt läsa Ugnsbakad brysselkål med hasselnötter